Pita od Choux tijesta: metode kuhanja
Pita od Choux tijesta: metode kuhanja
Anonim

Pita od Choux tijesta je nježan, mekan i ukusan desert. Neki kuhari pripremaju ovu poslasticu s dodatkom kvasca. Ali i bez ovog sastojka ispada vrlo ukusno. U članku se spominje nekoliko recepata za ovo jelo.

Pita s jabukama

Uključuje:

  1. šećer (pola čaše).
  2. 500 mililitara mlijeka.
  3. Maslac - približno 150 grama.
  4. Sol (1 mala žlica).
  5. Ista količina suhog kvasca.
  6. Brašno (oko 400 grama).
  7. Funda oguljenih jabuka.
  8. Tri žlice granuliranog šećera.

Kvasno tijesto za pitu priprema se ovako.

pecivo pita od jabuka
pecivo pita od jabuka

Mlijeko se zagrije i sjedini s maslacem. Dodati šećer i sol. Proizvodi se dovode do vrenja. Pomiješano s brašnom u količini od 150 grama. Samljeti mikserom. Zatim morate pričekati dok se masa ne ohladi. Preostalo brašno se pomiješa sa suhim kvascem. Dodajte ostalim proizvodima. Dobro promiješajte.

Tijesto se stavlja u vrećicu ičekajući da se proširi. Odvoji se trećina mase. Ostatak se stavlja na dno posude, izrađuju se stranice. Jabuke treba oguliti i izrezati na kvadrate. Postavljaju se na površinu podloge za desert. Pospite šećerom u količini od 3 žlice. Trećina tijesta razvalja se u pravokutni sloj, podijeljen na trake. Oni čine rešetku, koju treba prekriti jabukama. Jelo se peče u pećnici do zlatno smeđe boje. Zatim se kolač od choux tijesta ohladi, izvadi iz posude i prebaci na ravan tanjur.

Peciva s nadjevom od limuna i jabuke

Potrebna priprema tijesta:

  1. Brašno - približno 600 grama.
  2. Četiri jaja.
  3. Mlijeko u količini od 220 mililitara.
  4. Maslac - približno 55 grama.
  5. Sol (jedan prstohvat).
  6. 5g svježeg kvasca.

2 prepeličja jaja i pola male žlice sode bikarbone koriste se za premazivanje tijesta.

Za ukrašavanje deserta potrebne su tri grančice svježe metvice.

Za punjenje su vam potrebni sljedeći proizvodi:

  1. 6 jabuka.
  2. Pola limuna.
  3. šećer (tri velike žlice).

Choux tijesto za pitu u pećnici priprema se ovako. Brašno (120 grama) treba prosijati. Ista količina mlijeka se dovede do vrenja. Proizvodi se sjedinjuju i miješaju. Zatim se masa mora ohladiti. Četiri jaja se melju uz dodatak soli dok se ne pojavi gusta pjena. Dobivenu smjesu stavite u tijesto. U to stavite 80 grama brašna. Masa se drži na toplom mjestu trideset minuta. Zatim u tijesto koje vam je potrebnostaviti mekani maslac. Dodati 400 grama brašna, ostatak mlijeka. Komponente se melju dok se ne dobije masa guste teksture. Ostavite tijesto na toplom mjestu 60 minuta.

Jabuke su oguljene, prerezane na pola, uklonjene sjemenke. Zatim se voće mora zgnječiti. Pomiješajte sa sokom ocijeđenim od pola limuna. Stavite na sito da uklonite višak vlage. Tijesto je podijeljeno na dva ulomka nejednake veličine. Veći komad se razvalja u krug. Stavlja se na površinu metalnog lima obloženog papirom za pečenje. Pospite kriškama jabuke. Manji dio tijesta se reže na trakice. Potrebno ih je staviti na površinu voća, premazati mješavinom jaja i sode.

kremasta pita od jabuka
kremasta pita od jabuka

Pita od choux tijesta se peče u pećnici tridesetak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva, ukrašena mentom.

Desert s vrhnjem

Sastav temeljca za jelo uključuje:

  1. Brašno u količini od 200 grama.
  2. Voda - 1 čaša.
  3. Četiri jaja.
  4. Maslac (oko 125 grama).
  5. Pola male žlice praška za pecivo.

Za kremu su potrebni sljedeći sastojci:

  1. Mlijeko (oko 500 mililitara).
  2. Brašno - 2 žlice.
  3. šećer - približno 100 grama.
  4. žumanjak.
  5. vanilija u prahu.
  6. Velika žlica škroba.
  7. Maslac - približno 200 grama.

Kuhanje

Osnova za pitu sa kremom je gotova ovako.

pitakrema s kremom
pitakrema s kremom

Voda se pomiješa s uljem u velikom loncu. Zagrijte i zakuhajte. Zatim se masa ukloni s vatre, pomiješa se s brašnom, dobro utrlja. Ponovno ga vratite na štednjak. Kuhajte dok se smjesa ne počne odmicati od stijenki posude. Trebao bi imati ujednačenu konzistenciju. Zatim se tijesto ohladi. Sjediniti sa jajima, samljeti mikserom. Dodati prašak za pecivo. Tijesto rasporedite po površini metalnog lima obloženog pergamentom. Pecite u pećnici oko pola sata. Podloga za desert se zatim ostavi u pećnici dvadeset minuta.

Za vrhnje se mlijeko (dvije trećine čaše) stavlja u poseban tanjur. Pomiješajte sa škrobom i žumanjkom. Ostatak proizvoda se pomiješa sa granuliranim šećerom. Stavite na vatru, zakuhajte. Vruće mlijeko pomiješa se sa škrobnom masom. Dobro se trljaju. Stavite posudu na vatru i zakuhajte sastojke. Dodajte vanilin prah, maknite smjesu s vatre, ohladite.

kremasta krema
kremasta krema

Ulje se utrlja mikserom. Postupno dodavati ostalim sastojcima. Vrhnje treba dobro umutiti. Tijesto se podijeli na dva dijela. Na donji sloj se stavlja soufflé. Pokrijte gornjim slojem. Choux tijesto se može posuti šećerom u prahu.

Desert s bobicama

Trebat će mu:

  1. Brašno - približno 370 grama.
  2. Sol (jedan prstohvat).
  3. prašak za pecivo - 1 čajna žličica.
  4. Voda u količini od 100 grama.
  5. Bilno ulje (isto).
  6. 300 g bobica.
  7. Škrob (1 velika žlica).
  8. Pola čaše granuliranog šećera.

Kako napraviti choux tijesto?

Recept za hranu

Sve suhe sastojke potrebne za podlogu treba pomiješati. Pomiješajte s biljnim uljem. Dodajte malo tople vode. Proizvodi se miješaju. Dobiveno tijesto stavite na hladno mjesto na pola sata.

Pećnica treba biti prethodno zagrijana. Bobice se isperu, pomiješaju sa šećerom i škrobom. Tijesto se razvalja u sloj, stavlja u posudu za pečenje. Punilo se postavlja na površinu baze. Rubovi proizvoda moraju biti malo uvučeni kako se fil ne bi širio.

pita od tijesta s bobicama
pita od tijesta s bobicama

Pita od choux tijesta s bobicama se kuha u pećnici četvrt sata.

Preporučeni: