Slatke pite: ukusni i jednostavni recepti
Slatke pite: ukusni i jednostavni recepti
Anonim

Slatke pite izvrstan su desert koji mnogi pripremaju za čaj za goste ili za večer s obitelji. Postoji mnogo vrsta ove delicije. Na primjer, radi se od tijesta s kvascem, lisnatog, mrvičastog ili pomiješanog s kefirom. Bobice, konfiture, voće, čokolada koriste se kao punila. Slatki kolač je prekrasno jelo koje je pogodno za odmor ili običnu čajanku.

recept za mlijeko

Recept uključuje sljedeće proizvode:

  1. Približno 120 g kravljeg maslaca.
  2. 5 jaja.
  3. Oko 100 g pšeničnog brašna.
  4. Malo vanilije u prahu.
  5. 500 ml toplog mlijeka.
  6. 150 g granuliranog šećera.

Ovo je jedna od najjednostavnijih i najpopularnijih vrsta slatkih pita. Postoji mnogo recepata za pečenje s dodatkom mlijeka.

pita od mliječnog tijesta
pita od mliječnog tijesta

Dotično jelo u ovom dijelu članka je napravljeno na sljedeći način. Potrebna 4 jajarazbiti, odvojiti žumanjke od proteina. Ulje je dobro zagrijano, ovaj proizvod bi se trebao otopiti. Žumanjke treba pomiješati sa šećernim pijeskom, vanilijom. Dodajte peto jaje i maslac, dobro promiješajte sastojke, polako dodavajući pšenično brašno. Mlijeko je potrebno zagrijati. Ulijeva se u ostale komponente. Bjelanjke treba istući i pomiješati s ostalim proizvodima. Od ove mase treba dobiti tijesto tekuće konzistencije.

Stavlja se u kalup podmazan biljnim uljem. Ovaj recept za slatki kolač pečen u pećnici se kuha 45 minuta.

Pečenje s grizom

Recept uključuje sljedeće proizvode:

  1. 250 g kiselog vrhnja.
  2. Pola čaše granuliranog šećera.
  3. 2 jaja.
  4. 200g griza.
  5. 200g margarina.
  6. Malo vanilije.

Kiselo vrhnje i jaja se stavljaju u mikser. Trebali biste mu dodati žitarice. Također u ovu smjesu potrebno je staviti šećerni pijesak, griz i margarin. Svi ovi sastojci se melju dok masa ne postane homogena. Dobiveno tijesto treba staviti u kalup podmazan biljnim uljem. Mannik (slatka pita po jednostavnom receptu), pečena u pećnici oko 25 minuta.

Niskokalorična opcija pečenja

Desert uključuje sljedeće:

  1. 6 jabuka.
  2. 2 bjelanjka.
  3. 200 g kefira.
  4. 1 žličica praška za pecivo.
  5. Pola šalice pšeničnog brašna.
  6. Pola čaše zobenih pahuljica.
  7. 1 jaje.
  8. Malo kakao zrna i vanilije u prahu.
  9. cimet.
  10. 3 žličice meda.

Postoji mnogo dijetalnih načina za pravljenje slatkih pita. Recepti za takve delicije danas su popularni. Desert od jabuka priprema se na sljedeći način.

Krupa mora biti mljevena i pomiješana s medom, jajetom i proteinima. Zatim se ovoj masi dodaje kefir. Dobiveno tijesto treba ostaviti. Pričekajte da žitarice nabubre. Zatim se u masu ulije brašno, prašak za pecivo, cimet, kakao u prahu i vanilija. Na dno kalupa stavljaju se jabuke narezane na tanke ploške. Na vrh se stavlja tijesto. Poslastica se peče u pećnici.

pita s jabukama
pita s jabukama

Kada je jelo spremno, možete ga prekriti slojem šećera u prahu.

Desert punjen svježim sirom i bobicama

Test uključuje sljedeće proizvode:

  1. 200 g pšeničnog brašna.
  2. Jaje.
  3. 100 g granuliranog šećera.
  4. Žličica praška za pecivo.
  5. Oko 150 grama kravljeg maslaca.

Potrebno popunjavanje:

  1. 2 jaja.
  2. 100 g granuliranog šećera.
  3. Ista količina kiselog vrhnja.
  4. Pola kilograma svježeg sira.
  5. 300 g brusnica, ribizla ili borovnica.

Mnogi vole slatke pite prema receptima s bobicama. Desert o kojem se govori u članku priprema se na sljedeći način. Ohlađeni maslac se nareže na male ploške i pomiješa s prethodno prosijanim pšeničnim brašnom i praškom za pecivo. Zatim morate pomiješati masu s jajetom i granuliranim šećerom. Dobiveno tijesto treba pokriti filmom i staviti na hladno mjesto 30 minuta.

Punilo za desert priprema se ovako. Svježi sir se mora obrisati sitom. Dodaju se kiselo vrhnje sa šećerom, jaja. Sastojci se moraju sjediniti. Za to se koristi mikser. Tijesto se stavi u kalup. Na površinu se stavlja nadjev, kao i bobičasto voće. Pecite u pećnici 35 minuta. Kada se poslastica ohladi, izvadi se iz kalupa.

torta od bobičastog voća
torta od bobičastog voća

Danas se recepti za slatke pite s bobicama mogu praviti u bilo koje doba godine.

Desert s džemom

Sastav jela uključuje:

  1. 50 ml biljnog ulja.
  2. 5 žlica granuliranog šećera.
  3. 10 g suhog kvasca.
  4. 10 g vanilina.
  5. Čaša mlijeka.
  6. Funda pšeničnog brašna.
  7. 50 g kravljeg maslaca.
  8. 0, 5 žličica soli.
  9. Približno 150 g džema.

Mlijeko je potrebno zagrijati, pomiješati s kvascem i granuliranim šećerom. Masa se ostavi 10 minuta na toplom mjestu. Zatim u to možete uliti sol i preostali granulirani šećer. Dodaju se i vanilin, kravlje i biljna ulja. Sve sastojke treba pomiješati. Šećer bi se trebao potpuno otopiti. Zatim morate uliti prethodno prosijano brašno u masu. Smjesa se pokrije krpom i stavi 60 minuta na toplo mjesto. Zatim tijesto treba staviti na dasku namazanu biljnim uljem, podijeliti na 2 fragmenta. Prvi je napravljen u krug i postavljen u oblik.

Površinu namazati džemom. Drugi dio tijesta uvijemo podvezom. Koristi se za dekoraciju.

pita od pekmeza
pita od pekmeza

Jelo se peče u pećnici 40 minuta.

Postoji mnogo vrsta slatkih pita. Recepti sa fotografijama predstavljeni su u našem članku, mogu se pronaći i u kuharicama.

Preporučeni: